Elovena Vehnälese
Vehnänjyvän uloimmista kuorikerroksista valmistettava vehnälese sisältää runsaasti kuitua ja se on hyvä proteiinin lähde. Vehnäleseet sopivat hyvin leivontaan, mm. sämpylä- ja leipätaikinoihin antamaan viljaista makua ja rouheisuutta. Niitä voi nauttia myös sellaisenaan jogurtin päälle ripoteltuna tai smoothieisiin sekoitettuna. Tuote on valmistettu suomalaisesta vehnästä ja sille on myönnetty Sydänmerkki.
Ainesosat
VEHNÄ. Saattaa sisältää pieniä määriä muita viljoja.
Ruokavaliot
- Vegaaninen
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Runsaskuituinen
Ravintosisältö (100 g)
Energiaa kJ | 1024 kJ |
Energiaa kcal | 245 kcal |
Rasvaa | 5,6 g |
josta tyydyttynyttä | 1,0 g |
Hiilihydraatteja | 11 g |
josta sokereita | 2,0 g |
Ravintokuitua | 49 g |
Proteiinia | 14 g |
Suolaa | 0 g |
E-vitamiinia | 2,7 mg |
E-vitamiinia | 23 |
B1-vitamiinia | 0,70 mg |
B1-vitamiinia | 64 |
B2-vitamiinia | 0,30 mg |
B2-vitamiinia | 21 |
Niasiinia | 34 mg |
Niasiinia | 213 |
B6-vitamiinia | 1,1 mg |
B6-vitamiinia | 79 |
Foolihappoa | 260 µg |
Foolihappoa | 130 |
Magnesiumia | 590 mg |
Magnesiumia | 158 |
Rautaa | 14 mg |
Rautaa | 100 |
Sinkkiä | 7,9 mg |
Sinkkiä | 79 |
** päivän saantisuosituksesta


