Elovena Vehnälese
Vehnänjyvän uloimmista kuorikerroksista valmistettava vehnälese sisältää runsaasti kuitua ja se on hyvä proteiinin lähde. Vehnäleseet sopivat hyvin leivontaan, mm. sämpylä- ja leipätaikinoihin antamaan viljaista makua ja rouheisuutta. Niitä voi nauttia myös sellaisenaan jogurtin päälle ripoteltuna tai smoothieisiin sekoitettuna. Tuote on valmistettu suomalaisesta vehnästä ja sille on myönnetty Sydänmerkki.
Ainesosat
VEHNÄ
Ruokavaliot
- Vegaaninen
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Runsaskuituinen
Ravintosisältö (100 g)
Energiaa kJ | 1024 kJ |
Energiaa kcal | 245 kcal |
Rasvaa | 5,6 g |
josta tyydyttynyttä | 1,0 g |
Hiilihydraatteja | 11 g |
josta sokereita | 2,0 g |
Ravintokuitua | 49 g |
Proteiinia | 14 g |
Suolaa | 0 g |
E-vitamiinia | 2,7 mg |
E-vitamiinia | 23 |
B1-vitamiinia | 0,70 mg |
B1-vitamiinia | 64 |
B2-vitamiinia | 0,30 mg |
B2-vitamiinia | 21 |
Niasiinia | 34 mg |
Niasiinia | 213 |
B6-vitamiinia | 1,1 mg |
B6-vitamiinia | 79 |
Foolihappoa | 260 µg |
Foolihappoa | 130 |
Magnesiumia | 590 mg |
Magnesiumia | 158 |
Rautaa | 14 mg |
Rautaa | 100 |
Sinkkiä | 7,9 mg |
Sinkkiä | 79 |
** päivän saantisuosituksesta