Hyppää sisältöön

Elovena Vehnälese

Vehnänjyvän uloimmista kuorikerroksista valmistettava vehnälese sisältää runsaasti kuitua ja se on hyvä proteiinin lähde. Vehnäleseet sopivat hyvin leivontaan, mm. sämpylä- ja leipätaikinoihin antamaan viljaista makua ja rouheisuutta. Niitä voi nauttia myös sellaisenaan jogurtin päälle ripoteltuna tai smoothieisiin sekoitettuna. Tuote on valmistettu suomalaisesta vehnästä ja sille on myönnetty Sydänmerkki.

Ainesosat

VEHNÄ. Saattaa sisältää pieniä määriä muita viljoja.

Ruokavaliot

  • Vegaaninen
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
  • Runsaskuituinen

Ravintosisältö (100 g)

Energiaa kJ 1024 kJ
Energiaa kcal 245 kcal
Rasvaa 5,6 g
josta tyydyttynyttä 1,0 g
Hiilihydraatteja 11 g
josta sokereita 2,0 g
Ravintokuitua 49 g
Proteiinia 14 g
Suolaa 0 g
E-vitamiinia 2,7 mg
E-vitamiinia 23
B1-vitamiinia 0,70 mg
B1-vitamiinia 64
B2-vitamiinia 0,30 mg
B2-vitamiinia 21
Niasiinia 34 mg
Niasiinia 213
B6-vitamiinia 1,1 mg
B6-vitamiinia 79
Foolihappoa 260 µg
Foolihappoa 130
Magnesiumia 590 mg
Magnesiumia 158
Rautaa 14 mg
Rautaa 100
Sinkkiä 7,9 mg
Sinkkiä 79

** päivän saantisuosituksesta

Kokeile myös