Hyppää sisältöön

Saaristolaisleipä

Herkullinen saaristolaisleipä syntyy helposti itse tehden. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata!

  • Kananmunaton
  • Laktoositon
Yli 60 min3 leipää

Ainekset

1   l
laktoositonta piimää
3   dl
siirappia
1   rkl
suolaa
3   dl
kaljamaltaita
Voiteluun
1   dl
vettä
1   dl
siirappia

Tee näin

  1. Lämmitä piimä 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon siirappi, suola, kaljamaltaat ja täysjyväruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  2. Sekoita leseet ja jauhot erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan pari desilitraa kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasainen.
  3. Kaada taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 1,5 litraa). Kohota leipiä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 1,5 tuntia.
  4. Paista leivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1,5–2 tuntia. Voitele leipien pintaa paiston aikana muutamia kertoja siirappiseoksella. Kumoa leivät heti uunista oton jälkeen ja anna jäähtyä.

Kommentit

  1. Armi sanoo:

    Tämä on herkullista

Jätä kommentti