Saaristolaisleipä
Herkullinen saaristolaisleipä syntyy helposti itse tehden. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata!
- Kananmunaton
- Laktoositon
Yli 60 min3 leipää
Ainekset
1
l
laktoositonta piimää
3
dl
siirappia
1
rkl
suolaa
3
dl
kaljamaltaita
3
dl
Elovena Vehnäleseitä Voiteluun
1
dl
vettä
1
dl
siirappia
Tee näin
- Lämmitä piimä 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon siirappi, suola, kaljamaltaat ja täysjyväruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
- Sekoita leseet ja jauhot erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan pari desilitraa kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasainen.
- Kaada taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 1,5 litraa). Kohota leipiä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 1,5 tuntia.
- Paista leivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1,5–2 tuntia. Voitele leipien pintaa paiston aikana muutamia kertoja siirappiseoksella. Kumoa leivät heti uunista oton jälkeen ja anna jäähtyä.
Tämä on herkullista