Rosmariinikeksit
Rosmariinilla ja sormisuolalla maustetut keksit ovat makoisa naposteltava sellaisenaan tai juuston kanssa herkuteltuna.
Alle 30 minNoin 30 keksiä
Ainekset
1
tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½
dl
Elovena Vehnäleseitä
1
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
100
g
voita
2-3
rkl
kylmää vettä
Voiteluun
munaa
Pinnalle
seesaminsiemeniä, sormisuolaa
Tee näin
- Hienonna rosmariini. Sekoita leseet, jauhot, leivinjauhe, suola ja rosmariini.
- Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää kuivat aineet ja nypi murumaiseksi
- Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Ripottele pintaan jauhoja ja kauli ohueksi levyksi.
- Painele muotilla taikinasta ympyröitä (5 cm). Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla, pistele ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja halutessasi sormisuolaa.
- Paista 200-asteisen uunin ylätasossa noin 10 minuuttia.