Hyppää sisältöön

Rosmariinikeksit

Rosmariinilla ja sormisuolalla maustetut keksit ovat makoisa naposteltava sellaisenaan tai juuston kanssa herkuteltuna.

Alle 30 minNoin 30 keksiä

Ainekset

1   tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1   tl
leivinjauhetta
¾   tl
suolaa
100   g
voita
2-3   rkl
kylmää vettä
Voiteluun
 
munaa
Pinnalle
 
seesaminsiemeniä, sormisuolaa

Tee näin

  1. Hienonna rosmariini. Sekoita leseet, jauhot, leivinjauhe, suola ja rosmariini.
  2. Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää kuivat aineet ja nypi murumaiseksi
  3. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
  4. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Ripottele pintaan jauhoja ja kauli ohueksi levyksi.
  5. Painele muotilla taikinasta ympyröitä (5 cm). Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla, pistele ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja halutessasi sormisuolaa.
  6. Paista 200-asteisen uunin ylätasossa noin 10 minuuttia.

Jätä kommentti