Lesesämpylät
Elovena Vehnälese sisältää runsaasti kuitua, kivennäis- ja hivenaineita ja se on hyvä proteiinin lähde – on siis monta hyvää syytä lisätä leseitä sämpylätaikinaan.
- Kananmunaton
- Kasvis (Lakto-ovo)
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Yli 60 min14 kpl
Ainekset
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1 ½
dl
Elovena vehnäleseitä
n. 8
dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1
rkl
öljyä
Tee näin
- Liota hiiva reilusti kädenlämpöiseen (42 asteiseen) veteen. Lisää suola ja sokeri.
- Sekoita joukkoon vehnäleseet, jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa viisi minuuttia. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo 14 sämpylää leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota 20 minuuttia.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle vehnäleseitä.
- Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Nauti lämpimänä.