Hyppää sisältöön

Lesesämpylät

Elovena Vehnälese sisältää runsaasti kuitua, kivennäis- ja hivenaineita ja se on hyvä proteiinin lähde – on siis monta hyvää syytä lisätä leseitä sämpylätaikinaan.

  • Kananmunaton
  • Kasvis (Lakto-ovo)
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Yli 60 min14 kpl

Ainekset

4   dl
vettä
1   tl
suolaa
1   rkl
sokeria
1   rkl
öljyä

Tee näin

  1. Liota hiiva reilusti kädenlämpöiseen (42 asteiseen) veteen. Lisää suola ja sokeri.
  2. Sekoita joukkoon vehnäleseet, jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa viisi minuuttia. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota 30 minuuttia.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo 14 sämpylää leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota 20 minuuttia.
  4. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle vehnäleseitä.
  5. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Nauti lämpimänä.

Jätä kommentti