Hyppää sisältöön

Viisi syytä suosia kauraa

Moneen käyttöön soveltuva kaura on oikea kultajyvä. Tässä viisi syytä miksi kauraa kannattaa suosia!

1. Suomalaisuus ja ekologisuus
Kaura on yksi niistä viljoista, jonka suhteen Suomi on omavarainen. Kaura menestyykin Suomen olosuhteissa hyvin. Kaura on myös varsin ekologinen vilja, sillä sen hiilijalanjälki on alhainen. Siksi kauralla on merkittävä rooli energian, hiilihydraattien ja proteiinin lähteenä ympäristöystävällisessä ruokavaliossa.

2. Kaurasta on moneksi
Kauraa voidaan käyttää paitsi kaurahiutaleina puuroissa ja mysleissä, myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Elovena Kaurajuomat, Kauragurtit ja Vanukkaat ovat myös oiva esimerkki kauran monipuolisuudesta.

3. Kaura sisältää beetaglukaania
Kaura sisältää runsaasti liukenevaa kuitua, beetaglukaania, joka auttaa hallitsemaan kolesteroliarvoja. Kauran kuidut myös hellivät vatsaa ja auttavat tasaamaan veren sokeritason heittelyä. Suositeltava määrä on vähintään 3 grammaa beetaglukaania päivässä. Lautasellisessa kaurapuuroa on beetaglukaania noin 1,8 grammaa.

4. Kaura on ravintoarvoltaan monipuolinen vilja
Kaura on ravintoarvoltaan upea vilja. Yleensä täysjyväisenä käytettävä kaura sisältää kaikki jyvän tärkeät ravintoaineet. Paitsi hyvää energiaa ja kuitua, kaurasta saadaan myös monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita. Muihin viljoihin verrattuna kaurassa on enemmän proteiinia ja pehmeää rasvaa. Kaura sisältääkin tasapainoisessa suhteessa proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa.

5. Hyvä ja lempeä maku
Kaura on hyvänmakuista. Se sopii miellyttävän lempeän makunsa ansiosta raaka-aineeksi erilaisiin tuotteisiin, esimerkiksi kaupan hyllyltä löytyviin Välipalakaurajuomiin ja Välipalakekseihin.