Kuusi resepti-ideaa kaurahiutaleista
Kaurahiutaleista valmistat pehmeän maistuvaa puuroa, mutta kaurahiutaleet toimivat mainiosti myös muissa aamu- ja välipaloissa. Katso resepti-ideat tästä!
Tuorepuurot
Tuorepuuro on mainio valinta kiireisille aamuille. Sekoita kaurahiutaleet kaurajuoman, maidon tai jogurtin kanssa ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Lisää aamulla marjoja, pähkinöitä, siemeniä ja hieman hunajaa – ja herkullinen, ravitseva aloitus päivälle on valmis!
Kaurakeksit
Herkullisen välipalahetken kruunaa uunituoreet kaurakeksit. Lisää halutessasi suklaahippuja tai pähkinöitä makua tuomaan.
Klassinen kaurapuuro
Lautasellinen höyryävän kuumaa kaurapuuroa on klassikko, joka toimii aina. Koristele puuro haluamillasi täytteillä, kuten marjoilla, kuivatuilla hedelmillä, pähkinöillä tai siemenillä. Kokeilunhaluiset syövät puuronsa uppomunan ja avokadon kera!
Muutaman raaka-aineen kaurakeksit
Nämä herkulliset kaurakeksit sopisivat raaka-aineidensa puolesta vaikka aamupalaksi, mutta myös herkutteluhetkiin tai välipalaksi! Resepti on osa Venner-ruokakassia ja tehty yhteistyössä Vennerin kanssa.
Ainekset
- 2 kypsää banaania
- 2 ,5 dl Elovena Täysjyväkaurahiutaleita
- 1 rkl oliiviöljyä
- Muuta kekseihin sopivaa: rusinoita, pähkinöitä, suklaata.. Mitä vain keksit!
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Muussaa banaanit, ja sekoita yhteen kaurahiutaleiden ja öljyn kanssa. Lisää taikinaan esimerkiksi rusinoita, jos haluat, tai vaikka pähkinöitä! Tee nokareita leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele kekseiksi.
Paista n. 15 minuutin ajan.
Smoothie
Lisää kourallinen kaurahiutaleita aamun smoothieen ja saat lisää kuituja ruokavalioon helposti. Valmista smoothie marjoista, hedelmistä tai vihanneksista sekä suosikkijuomastasi, esimerkiksi Kaurajuomasta.
Kauragranola
Valmista itse kotitekoista granolaa sekoittamalla kaurahiutaleita, pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä ja tilkka hunajaa. Paahda uunipellillä kullanruskeaksi ja käytä rapeana lisukkeena jogurtin, Kauragurtin tai Kaurajuoman kanssa!
Banaaniletut
Herkulliset, kauraiset banaaniletut syntyvät vain muutamasta raaka-aineesta. Viimeistele kermavaahdolla ja marjoilla tai hillolla ja nauti!
Kauraiset banaaniletut
Herkulliset kaura-banaaniletut valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta. Nopeat ja helpot letut maistuvat niin aamu- kuin välipalaksi.
Ainekset
- 2 banaania
- 3 dl Elovena Kaurajuomaa 1,5% TAI maitoa
- 3 dl Elovena Täysjyväkaurahiutaleita
- 1 dl Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja TAI Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
- 1/2 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
- 1 tl vanilliinisokeria
- ripaus suolaa
- Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta paistamiseen
Soseuta banaanit esim. haarukalla. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä pieniä lettuja. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaalean siirapin ja marjojen kanssa.