Vegaaninen Ohrahelmi-sienipiirakka
Tämän sienipiirakka saa täyteläisyyttä ohrahelmistä ja pohja mehevyyttä kaurahiutaleista. Maukas sienipiirakka on syksyn ykkösherkku ja vieläpä vegaaninen.
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Alle 60 min6–8 palaa
Ainekset
Pohja
1
dl
vegaanista juustoraastetta
½
dl
vettä
Täyte
3
dl
vettä
ripaus
suolaa
1
dl
Torino Ohrahelmeä
200
g
tuoreita siitakesieniä
1
sipuli
50/35
g
kapriksia
1
rkl
ravintohiivahiutaleita
1
tl
timjamia
½
tl
valkosipulijauhetta
200
g
vegaanista ranskankermaa
150
g
kreikkalaista soijajugurttia
1
dl
vegaanista juustoraastetta
¾
tl
suolaa
Tee näin
- Nypi pehmeä margariini ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pyöreän (28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Keitä Ohrahelmi paketin ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta hyvin.
- Pilko sienet. Kuori ja pilko sipuli. Valuta kaprikset.
- Ruskista sieniä rasvassa muutama minuutti. Lisää sipuli ja jatka paistamista hetken aikaa, mausta ja siirrä sivuun.
- Yhdistä kaikki täytteen ainekset hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia.