Hyppää sisältöön

Taateli & tahinikaurapuuro

Kaurapuuro maustetaan talven kunniaksi tahinilla ja tarjotaan taatelisoseen kanssa, joka antaa luonnollista makeutta puurolle.

  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Noin 15 min4 annosta

Ainekset

Taatelitahna
10   kpl
pehmeitä kivettömiä taateleita (n. 65 g)
1   dl
kuumaa vettä
Puuro
½   l
vettä
2   rkl
tahinia
1   tl
suolaa
½   tl
kanelia
Tarjoiluun
 
seesamin siemeniä ja taatelisuikaleita

Tee näin

  1. Laita taatelit syvään kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna taateleiden tekeytyä puuron valmistuksen ajan.
  2. Kaada kattilaan vesi ja Elovena Kaurajuoma kahviin. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää joukkoon kaurahiutaleet. Hauduta hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Mausta tahinilla, suolalla ja kanelilla. Siirrä sivuun ja anna hautua kannen alla sen aikaa, kun soseutat taatelit ja veden sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  5. Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle taatelitahnaa. Ripottele päälle seesamin siemeniä ja taatelisuikaleita.

Jätä kommentti