Taateli & tahinikaurapuuro
Kaurapuuro maustetaan talven kunniaksi tahinilla ja tarjotaan taatelisoseen kanssa, joka antaa luonnollista makeutta puurolle.
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Noin 15 min4 annosta
Ainekset
Taatelitahna
10
kpl
pehmeitä kivettömiä taateleita (n. 65 g)
1
dl
kuumaa vettä
Puuro
½
l
vettä
2
rkl
tahinia
1
tl
suolaa
½
tl
kanelia
Tarjoiluun
seesamin siemeniä ja taatelisuikaleita
Tee näin
- Laita taatelit syvään kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna taateleiden tekeytyä puuron valmistuksen ajan.
- Kaada kattilaan vesi ja Elovena Kaurajuoma kahviin. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää joukkoon kaurahiutaleet. Hauduta hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta tahinilla, suolalla ja kanelilla. Siirrä sivuun ja anna hautua kannen alla sen aikaa, kun soseutat taatelit ja veden sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
- Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle taatelitahnaa. Ripottele päälle seesamin siemeniä ja taatelisuikaleita.