Hyppää sisältöön

Sämpylät kaurapuurosta

Nämä sämpylät valmistuvat kätevästi ylijääneestä puurosta. Voit viimeistellä puurosämpylät ripottelemalla päälle kaurahiutaleita.

  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Yli 60 min20 sämpylää

Ainekset

1   rkl
sokeria tai siirappia
1   tl
suolaa

Tee näin

  1. Sekoita puuron joukkoon reilusti kädenlämpöinen kaurajuoma (42 astetta), suola ja sokeri.
  2. Sekoita taikinaan osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  3. Lisää jauhoja koko ajan vaivaten. *Otathan huomioon, että yleiskoneella vaivatessa jauhoja tarvitaan hieman enemmän (12–14 dl) kuin käsin vaivaamalla.
  4. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa Sunnuntai Juokseva.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko, ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi.
  7. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  8. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  9. Voitele sämpylät kaurajuomalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Jätä kommentti