Sämpylät kaurapuurosta
Nämä sämpylät valmistuvat kätevästi ylijääneestä puurosta. Voit viimeistellä puurosämpylät ripottelemalla päälle kaurahiutaleita.
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Yli 60 min20 sämpylää
Ainekset
1
rkl
sokeria tai siirappia
1
tl
suolaa
1
ps
Sunnuntai kuivahiiva
10–12*
dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja Tee näin
- Sekoita puuron joukkoon reilusti kädenlämpöinen kaurajuoma (42 astetta), suola ja sokeri.
- Sekoita taikinaan osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
- Lisää jauhoja koko ajan vaivaten. *Otathan huomioon, että yleiskoneella vaivatessa jauhoja tarvitaan hieman enemmän (12–14 dl) kuin käsin vaivaamalla.
- Lisää taikinanteon loppuvaiheessa Sunnuntai Juokseva.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko, ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele sämpylät kaurajuomalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.