Paistettu kaurapuuro
Paistettu puuro eli karamellisoitu kauraunelma on oikea herkkujen herkku, jossa ylijäänyt kaurapuuro saa uuden elämän. Nauti vaikka brunssipöydässä marjojen ja pähkinöiden kanssa.
- Kananmunaton
Yli 60 min4 annosta
Ainekset
Puuro
1
dl
vettä
4
dl
maitoa
maun mukaan
suolaa, kardemummaa ja kanelia
Karamellisointiin
30
g
voita
1
rkl
sokeria
Lisäksi
marjoja ja pähkinöitä
Tee näin
- Kiehauta vesi, lisää joukkoon maito ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet.
- Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta ripauksella suolaa, kardemummaa ja kanelia.
- Vuoraa kelmulla neljä pientä pyöreää (11 cm) astiaa.
- Annostele puuro astioihin ja laita kylmään. Jäähdytä hyvin.
- Kumoa annokset leikkuulaudalle, poista kelmu.
- Kuumenna paistinpannulla voi, lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetken aikaa.
- Paista annospuurot kummaltakin puolelta kauniin värisiksi.
- Tarjoa kuumana marjojen ja pähkinöiden kanssa.
Vinkki!
Voit paistaa myös kattilaan ylimääräisenä jääneen puuron voissa ja sokerissa.