Hyppää sisältöön

Paistettu kaurapuuro

Paistettu puuro eli karamellisoitu kauraunelma on oikea herkkujen herkku, jossa ylijäänyt kaurapuuro saa uuden elämän. Nauti vaikka brunssipöydässä marjojen ja pähkinöiden kanssa.

  • Kananmunaton
Yli 60 min4 annosta

Ainekset

Puuro
1   dl
vettä
4   dl
maitoa
maun mukaan  
suolaa, kardemummaa ja kanelia
Karamellisointiin
30   g
voita
1   rkl
sokeria
Lisäksi
 
marjoja ja pähkinöitä
 

Tee näin

  1. Kiehauta vesi, lisää joukkoon maito ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet.
  2. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Mausta ripauksella suolaa, kardemummaa ja kanelia.
  4. Vuoraa kelmulla neljä pientä pyöreää (11 cm) astiaa.
  5. Annostele puuro astioihin ja laita kylmään. Jäähdytä hyvin.
  6. Kumoa annokset leikkuulaudalle, poista kelmu.
  7. Kuumenna paistinpannulla voi, lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetken aikaa.
  8. Paista annospuurot kummaltakin puolelta kauniin värisiksi.
  9. Tarjoa kuumana marjojen ja pähkinöiden kanssa.

Vinkki!

Voit paistaa myös kattilaan ylimääräisenä jääneen puuron voissa ja sokerissa.

Jätä kommentti