Muutaman raaka-aineen rieskat
Muutaman raaka-aineen rieskat valmistuvat helposti ja maistuvat keiton kanssa tai välipalana. Resepti on osa Venner-ruokakassia ja tehty yhteistyössä Vennerin kanssa.
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Yli 60 min8 rieskaa
Ainekset
500
g
lanttua (tai muuta juuresta)
hieman
suolaa
4
rkl
Filos oliiviöljyä
Tee näin
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsiksi, ja kun palaset ovat pehmeitä, muussaa lantut joko haarukalla tai sauvasekoittimella.
- Sekoita lanttumuusiin muut raaka-aineet. Anna tekeytyä n. 5 minuuttia, ja sitten muotoile taikinasta sopivan kokoisia rieskoja leivinpaperoidulle uuninpellille.
- Paista n. 25 minuutin ajan tai kunnes rieskat ovat kypsiä. Tarjoile esim. keiton tai muun aterian seurana, tai välipalana!