Hyppää sisältöön

Mausteinen vihannespuuro

Vihanneksia voi nautiskella myös puurossa! Kurkuma, inkivääri ja kaneli antavat suolaiselle puurolle loppusilauksen.

  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Alle 30 min1–2 annosta

Ainekset

3   dl
vettä
½   dl
kaurakermaa
½   tl
kurkumaa
½   tl
jauhettua inkivääriä
1   tl
kanelia
ripaus  
mustapippuria ja suolaa
100   g
kesäkurpitsaa
100   g
porkkanaa

Tee näin

  1. Kuumenna vesi ja kaurakerma. Lisää joukkoon kaurahiutaleet. Hauduta 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Siirrä sivuun, lisää mausteet ja anna vetäytyä kannen alla.
  3. Kuori porkkana. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Purista kesäkurpitsasta hieman nestettä pois. Lisää puuron joukkoon raasteet hyvin sekoittaen.
  4. Tarkista maku ja anna vetäytyä kannen alla.
  5. Tarjoa paahdettujen suolapähkinöiden kanssa lämpimänä tai kylmänä.

Jätä kommentti