Hyppää sisältöön

Kaurainen mallaslimppu

Kaurainen mallaslimppu saa lisämakua mm. kuminan ja fenkolin siemenistä. Itse leivottu, uunituore leipä ilahduttaa aina.

  • Kananmunaton
  • Laktoositon
Yli 60 min4 leipää

Ainekset

2   dl
mämmi- ja leipämaltaita
2 ½   tl
suolaa
1   l
laktoositonta piimää
1   dl
siirappia
2   tl
kuminan siemeniä
1   tl
fenkolin siemeniä

Tee näin

  1. Yhdistä kauraleseet, ruisjauhot, maltaat, kuivahiiva ja suola.
  2. Lämmitä piimä 42 asteiseksi. Sekoita piimän joukkoon siirappi ja jauhoseos.
  3. Lisää vähitellen sämpyläjauhot.
  4. Alustamisen loppupuolella lisää kuminan- ja fenkolin siemenet ja Sunnuntai juokseva.
  5. Jaa taikina neljään litran vetoiseen voideltuun vuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunnin ajan.
  6. Pistele ja voitele vedellä.
  7. Paista uunin alatasolla 210 asteessa noin 30 minuuttia.

Jätä kommentti