Kaurainen mallaslimppu
Kaurainen mallaslimppu saa lisämakua mm. kuminan ja fenkolin siemenistä. Itse leivottu, uunituore leipä ilahduttaa aina.
- Kananmunaton
- Laktoositon
Yli 60 min4 leipää
Ainekset
2
dl
Elovena Kauraleseitä
2
dl
mämmi- ja leipämaltaita
2 ½
tl
suolaa
1
l
laktoositonta piimää
1
dl
siirappia
15–17
dl
Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
2
tl
kuminan siemeniä
1
tl
fenkolin siemeniä
Tee näin
- Yhdistä kauraleseet, ruisjauhot, maltaat, kuivahiiva ja suola.
- Lämmitä piimä 42 asteiseksi. Sekoita piimän joukkoon siirappi ja jauhoseos.
- Lisää vähitellen sämpyläjauhot.
- Alustamisen loppupuolella lisää kuminan- ja fenkolin siemenet ja Sunnuntai juokseva.
- Jaa taikina neljään litran vetoiseen voideltuun vuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunnin ajan.
- Pistele ja voitele vedellä.
- Paista uunin alatasolla 210 asteessa noin 30 minuuttia.