Kaura-karpalopuuro ja kuumaa kinuskikastiketta
Perinteinen kaurapuuro saa seurakseen kirpakoita karpaloita ja makeaa kinuskikastiketta. Kannattaa kokeilla!
- Kananmunaton
Alle 30 min4 annosta
Ainekset
½
l
vettä
2
dl
karpaloita
1 ½- 2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Tarjoiluun
2
dl
jäisiä karpaloita
n. 2
dl
kinuskikastiketta
kookoshiutaleita
Tee näin
- Laita kattilaan vesi, karpalot, sokeri ja suola. Anna kiehahtaa.
- Lisää joukkoon Elovena Kaurajuoma kahviin. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää joukkoon kaurahiutaleet. Hauduta hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Siirrä sivuun ja anna hautua kannen alla hetken aikaa.
- Kuumenna kinuskikastike.
- Annostele puuro kulhoihin. Lisää jäiset karpalot ja kaada niiden päälle kuuma kinuskikastike. Koristele kookoshiutaleilla.