Hyppää sisältöön

Gluteenittomat karpalo-siemensämpylät

Vaihtelua perinteisiin sämpylöihin saat lisäämällä joukkoon karpaloita ja kurpitsansiemeniä. Onko mitään parempaa, kuin uunituoreet sämpylät aamiaispöydässä?

  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Yli 60 minNoin 14 sämpylää

Ainekset

 
TAI
5   dl
vettä
1   rkl
psylliumia
1   rkl
siirappia
½   dl
kuivattuja karpaloita
½   dl
kurpitsansiemeniä
½   dl
öljyä
Voiteluun
Pinnalle

Tee näin

  1. Lämmitä neste 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Vispaa joukkoon kuivahiiva, psyllium ja siirappi. Anna psylliumin turvota 5 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon karpalot, kurpitsansiemenet ja kaurahiutaleet. Lisää jauhot muutamassa erässä ja viimeisenä öljy. Vaivaa tasaiseksi.
  3. Ota taikinasta öljytyin käsin sämpylöitä pellille. Peitä leivin liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20–25 minuuttia.

Jätä kommentti