Gluteenittomat karpalo-siemensämpylät
Vaihtelua perinteisiin sämpylöihin saat lisäämällä joukkoon karpaloita ja kurpitsansiemeniä. Onko mitään parempaa, kuin uunituoreet sämpylät aamiaispöydässä?
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Yli 60 minNoin 14 sämpylää
Ainekset
TAI
5
dl
vettä
1
rkl
psylliumia
1
rkl
siirappia
½
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
kurpitsansiemeniä
½
dl
öljyä
Voiteluun
Pinnalle
Tee näin
- Lämmitä neste 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Vispaa joukkoon kuivahiiva, psyllium ja siirappi. Anna psylliumin turvota 5 minuuttia.
- Sekoita joukkoon karpalot, kurpitsansiemenet ja kaurahiutaleet. Lisää jauhot muutamassa erässä ja viimeisenä öljy. Vaivaa tasaiseksi.
- Ota taikinasta öljytyin käsin sämpylöitä pellille. Peitä leivin liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20–25 minuuttia.