Crème brûlée uuniohrapuuro
Uuniohrapuuro uudella twistillä! Uunissa haudutettu ohrapuuro on klassikko, joka muuttuu tässä reseptissä upeaksi, crème brûlée -tyyliseksi puuroksi.
- Kananmunaton
Yli 60 min4 kpl
Ainekset
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
kermaa
2
dl
maitoa
Kuorrutus
2
tl
fariinisokeria
2
tl
Siro erikoishieno sokeria
Tee näin
- Voitele 4 pientä uunivuokaa.
- Mittaa pohjalle ohrasuurimot ja vaniljasokeri.
- Kaada päälle kerma-maito ja sekoita.
- Laita vuokien päälle folio, tee folioon reikiä.
- Paista tasalämmössä 175 asteisen uunin alatasolla noin tunti.
- Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tasainen kerros sokeriseosta ja paahda pinta nopeasti rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla, varo polttamasta pintaa. Voit käyttää myös kaasupoltinta sokerin paahtamiseen.
- Tarjoa sellaisenaan tai raikkaiden marjojen kanssa.