Hyppää sisältöön

Crème brûlée uuniohrapuuro

Uuniohrapuuro uudella twistillä! Uunissa haudutettu ohrapuuro on klassikko, joka muuttuu tässä reseptissä upeaksi, crème brûlée -tyyliseksi puuroksi.

  • Kananmunaton
Yli 60 min4 kpl

Ainekset

2   tl
vaniljasokeria
2   dl
kermaa
2   dl
maitoa
Kuorrutus
2   tl
fariinisokeria
2   tl
Siro erikoishieno sokeria

Tee näin

  1. Voitele 4 pientä uunivuokaa.
  2. Mittaa pohjalle ohrasuurimot ja vaniljasokeri.
  3. Kaada päälle kerma-maito ja sekoita.
  4. Laita vuokien päälle folio, tee folioon reikiä.
  5. Paista tasalämmössä 175 asteisen uunin alatasolla noin tunti.
  6. Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tasainen kerros sokeriseosta ja paahda pinta nopeasti rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla, varo polttamasta pintaa. Voit käyttää myös kaasupoltinta sokerin paahtamiseen.
  7. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaiden marjojen kanssa.

Jätä kommentti