Hyppää sisältöön

Mantelinen uunipuuro

Jos olet mantelicroissanttien ystävä, tulet pitämään myös tästä uunipuurosta! Puuro valmistuu helposti yhdessä uunivuoassa, ja lopputuloksen kruunaa rapeaksi paistuva mantelikuori.

  • Kananmunaton
Yli 60 min4 annosta

Ainekset

2   dl
kreikkalaista jogurttia
3   rkl
mantelijauhetta
2   rkl
hunajaa
3/4   tl
leivinjauhetta
  ripaus
suolaa
2   dl
mantelilastuja
 
tomusokeria
Lisäksi
 
kreikkalaista jogurttia
 
marjoja
 
hunajaa

Tee näin

  1. Sekoita puuron ainekset uunivuoassa hyvin yhteen.
  2. Ripottele puuron päälle mantelilastut ja tomusokeria, ja paista puuroa tasalämmöllä 175 asteessa n. 50-60 minuuttia. Käyttämäsi uunivuoka voi vaikuttaa paistoaikaan, joten tarkkaile puuron kypsymistä paiston loppuvaiheessa. Puuro on valmis, kun sen pinta on saanut kaunista väriä ja puuro on hyytynyt.
  3. Lisää halutessasi valmiin puuron päälle vielä kreikkalaista jogurttia, marjoja ja hunajaa. Nauti!
  • Jaa