Hyppää sisältöön

Karamellisoitu päärynäpuuro

Tähän lempeän pähkinäiseen päärynäpuuroon karamellisoidaan pehmeitä päärynöitä ja joukkoon rouhitaan pekaanipähkinöitä. Lopputulos on ihanan pehmeä ja mahdottoman maukas!

  • Kananmunaton
  • Kasvis (Lakto-ovo)
  • Laktoositon
Alle 30 min2 annosta

Ainekset

2   kpl
päärynää
1 1/3   rkl
voita tai margariinia
1   rkl
fariinisokeria
1/3   tl
kardemummaa
1   dl
pekaanipähkinöitä
  ripaus
suolaa

Tee näin

  1. Kuori ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Jos käytät jo hieman pehmenneitä päärynöitä, voit tehdä kuutioista isompia. Napakammat päärynät kannattaa leikata pieniksi kuutioiksi.
  2. Sulata kattilassa voi ja fariinisokeri ja kun seos kiehuu, lisää joukkoon päärynäkuutiot ja kardemumma.
  3. Anna päärynöiden karamellisoitua kattilassa noin viitisen minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Nosta noin kolmasosa päärynöistä sivuun koristelua varten.
  5. Kaada Elovenan Tuorekaurajuoma kattilaan jääneiden päärynöiden päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää sitten joukkoon kaurahiutaleet ja anna hautua hiljalleen n. 5-10 minuuttia.
  7. Sillä välin kun puuro porisee, ota muutama pekaanipähkinä sivuun koristelua varten ja rouhi loput pekaanipähkinöistä pienemmiksi.
  8. Sekoita pähkinärouhe puuron joukkoon ja mausta puuro vielä suolalla.
  9. Tarjoile puuro karamellisoitujen päärynäpalojen ja pekaanipähkinöiden kanssa!

Vinkki!

Voit kokeilla kardemumman tilalla myös kanelia!

  • Jaa