Hyppää sisältöön

Terveellistä ja hyvänmakuista

Elovena-tuotteiden ytimessä on terveellinen ja lempeän makuinen kaura. Kehittäessämme tuotteita kiinnitämme erityistä huomiota tuotteiden hyvään makuun, kuidun määrään, rasvan laatuun sekä sokerin ja suolan määrään – pyrkien mahdollisimman hyvään kokonaisuuteen maun ja terveyden kannalta.

Kaura kaiken ytimessä

Moneen käyttöön soveltuva kaura on oikea kultajyvä. Yleensä täysjyväisenä käytettävä kaura sisältää kaikki jyvän tärkeät ravintoaineet. Paitsi hyvää energiaa ja kuitua, kaurasta saadaan myös monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita. Muihin viljoihin verrattuna kaurassa on enemmän proteiinia ja pehmeää rasvaa. Kaura sisältääkin tasapainoisessa suhteessa proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa.

Kaura sisältää runsaasti liukenevaa kuitua, beetaglukaania, joka auttaa hallitsemaan kolesteroliarvoja. Kauran kuidut myös hellivät vatsaa ja auttavat tasaamaan veren sokeritason heittelyä. Suositeltava määrä on vähintään 3 grammaa beetaglukaania päivässä. Lautasellisessa kaurapuuroa on beetaglukaania noin 1,8 grammaa.

Kaura sopii miellyttävän lempeän makunsa ansiosta raaka-aineeksi monenlaisiin tuotteisiin. Kauraa voidaan käyttää paitsi kaurahiutaleina puuroissa ja mysleissä, myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Elovena Kaurajuomat, Kauragurtit ja Vanukkaat ovat myös oiva esimerkki kauran monipuolisuudesta.

Terveellisyyskriteerit ohjaavat tuotekehitystä

Kehittäessämme tuotteita kiinnitämme erityistä huomiota tuotteiden hyvään makuun, kuidun määrään, rasvan laatuun sekä sokerin ja suolan määrään – pyrkien mahdollisimman hyvään kokonaisuuteen maun ja terveyden kannalta.

Tuotekehityksen tueksi olemme määritelleet kaikille tuoteryhmille terveellisyyskriteerit, joissa huomioidaan kussakin tuoteryhmässä terveyden kannalta olennaiset asiat. Näkemyksemme terveellisestä ruuasta pohjautuu ravitsemustieteen vahvistamiin ja yleisesti hyväksyttyihin käsityksiin. Sitä mukaa, kun ravitsemustieto lisääntyy, päivitämme myös kriteereitämme ja pidämme ne kehityksessä mukana.

Sydänmerkki

Suurimmalle osalle Elovena-tuotteista on myönnetty Sydänmerkki. Merkki kertoo, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Sydänmerkin saavat sellaiset tuotteet, joissa rasva on hyvälaatuista ja sokeria ja suolaa on maltillisesti. Tietyissä tuoteryhmissä Sydänmerkin saamiseksi vaaditaan myös enemmän kuitua.

Sydänmerkki on kehitetty helpottamaan arkea; tuoteselosteisiin ja ravintoaineisiin paneutumisen sijaan voi valita tuotteita, joissa on Sydänmerkki. Sydänmerkkiä hyödyntämällä voi helposti parantaa ruokavaliota terveellisempään suuntaan – mausta tinkimättä. Lisätietoja: www.sydanmerkki.fi

Elovena Proteiinijuoma

Muut raaka-aineet

Kaikista Elovena-tuotteista 98 prosenttia tehdään Suomessa. Ainoastaan Elovena murot valmistetaan Suomen ulkopuolella Saksassa ja Elovena granolat Tanskassa. Useimmissa Elovena-tuotteissa käytetyt kaurahiutaleet valmistetaan Nokialla sijaitsevassa kauramyllyssämme.

Käytämme vain RSPO-vastuullisuussertifioitua palmuöljyä. Toffeeta sisältävien keksien kohdalla etsimme vielä aktiivisesti korvaavaa toffeepalaa, joka ei sisältäisi lainkaan palmuöljyä. Vielä emme ole onnistuneet löytämään laatukriteerimme täyttävää toffeeta, mutta työmme ja etsintämme jatkuu. Nyt valikoimassa on kuitenkin jo Välipalakeksejä, joissa palmuöljy on korvattu rypsiöljyllä.

Käytämme UTZ-sertifioitua kaakaota Elovena Annospikapuuroissa ja Välipalakekseissä.

Kaikki Elovena-tuotteiden raaka-aineet ovat GMO-vapaita.