Valkosuklaa-granaattiomenakakku
Kätevän emännän valinta on jäädytetty juustokakku, sillä se odottaa herkkuhetkeä valmiina pakastimessa.
- Gluteeniton
Yli 60 min8–10 palaa
Pohja
Täyte
200
g
gluteenitonta valkosuklaata
2
munaa
¾
dl
tomusokeria
2
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
(pakaste) granaattiomenan siemeniä
Tee näin
- Laita leivinpaperi irtoreunaisen (halkaisija noin 20 cm) vuoan pohjalle.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita keksimurujen joukkoon Sunnuntai Juokseva. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Sulata suklaa mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
- Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja 1/2 dl tomusokeria juuston joukkoon.
- Vaahdota loput tomusokerista ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita keltuaiset, tomusokeri ja juusto keskenään. Valuta joukkoon suklaasula.
- Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja sitten kermavaahto. Lisää lopuksi jäiset granaattiomenan siemenet varovasti sekoittaen.
- Kaada seos keksipohjan päälle.
- Peitä hyvin ja pakasta muutaman tunnin ajan. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua.