Hyppää sisältöön

Puurovohvelit

Hyödynnä ylijäänyt kaurapuuro vohveleissa! Herkulliset puurovohvelit kruunaavat esimerkiksi viikonlopun brunssipöydän. Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen Raision Testikeittiöstä.

  • Laktoositon
  • Maidoton
Alle 30 min4 vohvelia

Ainekset

½   tl
leivinjauhetta
ripaus  
suolaa
1   rkl
hasselpähkinärouhetta
¼   tl
kardemummaa
½-1   tl
sokeria
1  
muna
2   dl
kylmää Elovena Kaurapuuroa
Paistamiseen

Tee näin

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola, pähkinärouhe, kardemumma ja sokeri kulhossa.
  2. Sekoita muna, kaurajuoma, rasva ja kylmä kaurapuuro. Vatkaa joukkoon jauhoseos.
  3. Anna taikinan turvota hetki.
  4. Kuumenna sillä aikaa vohvelirauta. Sivele vohveliraudalle rasvaa ennen vohvelin paistamista. Kaada kauhallinen taikinaa kuumalle raudalle ja paista vohveleista kullanruskeita.

Kommentit

  1. Voffeli tyyppi sanoo:

    Hei! Tosi hyvä ohje! 😊Tätä parempaa ei voi olla! 🥰 (En laita ollenkaan hasselpähkinää.) Gluteenittomana versiona on myös hyviä.

    • Elovena sanoo:

      Kokki kiittää lämpimästi ihanasta palautteestasi Voffeli tyyppi!💙👩‍🍳

  2. Minttu sanoo:

    Kiitos kivasta reseptistä.

    • Elovena sanoo:

      Hei Minttu ja kiitos palautteestasi!💙

Jätä kommentti