Omena-kaurapaistos
Helppo ja herkullinen omena-kaurapaistos syntyy Elovena Kaurahiutaleista. Jokasyksyinen klassikko maistuu erityisen hyvältä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Alle 30 minVuoallinen
Ainekset
4-5
omenaa (n. 550 g)
2-3
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
Päälle
100
g
voita
TAI
1
tl
vanilliinisokeria
TAI
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi (määrä noin 1 litra).
- Levitä omenalohkot matalaan, voideltuun vuokaan ja ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli.
- Sekoita pehmeä rasva, sokeri, vanilliinisokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi.
- Levitä seos omenalohkojen päälle.
- Kypsennä uunin keskitasossa 15–20 minuuttia.
- Tarjoa paistos jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki!
Käyttämällä Elovena Gluteenittomia Kaurahiutaleita saat paistoksesta gluteenittoman. Käyttämällä rasvana esim. rypsiöljyä saat paistoksesta vegaanisen.
Mukava maku tulee fariinista. Tosin tein ristiinvertailuja reseptien kesken ja pudotin lämpötilaa sinne 200 asteeseen niin oli hieman helpompi valvoa kypsymistä. Tosin ainahan ruuanlaitossa on se ‘ehto’ että tarkkaile ruuan kypsymistä ja pudota lämpötilaa jos uhkaa kärähtää.
Olen monia OmenaPaistoksia kokeillut ja kyllä tämä menee ehdottomasti ykkösPaikalle💚. Tästä tuli ihanan kullanruskeaa pinta ja maku oli tosi kinuskinen 🍎🧡
Siis tää on ihan paras jälkiruoka koska se on niin hyvää ekaa kertaa minun isosisko teki tätä ja minäkin harjoittelen
Siis nam..😋 Tämä on meijän perheen suosikki herkku.