Kaura-omenapaistos eli omenahyve
Kaura-omenapaistos eli omenahyve tuo mieleen lapsuuden syyspäivät. Vaikeinta omenapaistoksen valmistamisessa on odottaa sen jäähtymistä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Alle 60 min4-6 annosta
Ainekset
5-6
hapokasta omenaa (600 g)
1
tl
kanelia
½
tl
kardemummaa
Kauramuruseos
TAI
100
g
voita
1
dl
fariinisokeria
Tee näin
- Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon kaneli ja kardemumma.
- Levitä omenaviipaleet matalaan voideltuun vuokaan (n. 28 cm).
- Sekoita pehmeä rasva, kaurahiutaleet ja fariinisokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos omenalohkojen päälle.
- Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasossa 25–30 minuuttia.
Kävin hakemassa jäätelöä ensin ja sitten laitoin omenahyveen uuniin. Aivan ihana maku ja tuoksu🧡
Hei Tarttana,
On kyllä toimiva yhdistelmä -Jäätelö ja lämmin omenahyve!💙
Aivan ihastuttava ohje…Uunista leijui mieletön tuoksu ja hoin itsekseni, että mä en kestä…Omenahyve hiveli makunystyröitä ja suutuntuma oli kivan rapsakka.Kiitos ohjeesta!
Lämmin kiitos palautteestasi Tupu Tuppurainen💙
Omenan ystävän luottoresepti. 😋
Kiitos paljon Keittäjä.💙
Aivan ihana resepti, simppeli ja ei tule jauhoja, vaan terveellistä kauraa👍
Hei Riitta,
Lämmin kiitos kivasta palautteestasi!💙