Hyppää sisältöön

Kaura-omenapaistos eli omenahyve

Kaura-omenapaistos eli omenahyve tuo mieleen lapsuuden syyspäivät. Vaikeinta omenapaistoksen valmistamisessa on odottaa sen jäähtymistä.

  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Alle 60 min4-6 annosta

Ainekset

5-6  
hapokasta omenaa (600 g)
1   tl
kanelia
½   tl
kardemummaa
Kauramuruseos
 
TAI
100   g
voita
1   dl
fariinisokeria

Tee näin

  1. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon kaneli ja kardemumma.
  2. Levitä omenaviipaleet matalaan voideltuun vuokaan (n. 28 cm).
  3. Sekoita pehmeä rasva, kaurahiutaleet ja fariinisokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos omenalohkojen päälle.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasossa 25–30 minuuttia.

Kommentit

  1. Tarttana sanoo:

    Kävin hakemassa jäätelöä ensin ja sitten laitoin omenahyveen uuniin. Aivan ihana maku ja tuoksu🧡

    • Elovena sanoo:

      Hei Tarttana,
      On kyllä toimiva yhdistelmä -Jäätelö ja lämmin omenahyve!💙

  2. Tupu Tuppurainen sanoo:

    Aivan ihastuttava ohje…Uunista leijui mieletön tuoksu ja hoin itsekseni, että mä en kestä…Omenahyve hiveli makunystyröitä ja suutuntuma oli kivan rapsakka.Kiitos ohjeesta!

    • Elovena sanoo:

      Lämmin kiitos palautteestasi Tupu Tuppurainen💙

  3. Keittäjä sanoo:

    Omenan ystävän luottoresepti. 😋

    • Elovena sanoo:

      Kiitos paljon Keittäjä.💙

  4. Riitta sanoo:

    Aivan ihana resepti, simppeli ja ei tule jauhoja, vaan terveellistä kauraa👍

    • Elovena sanoo:

      Hei Riitta,
      Lämmin kiitos kivasta palautteestasi!💙

Jätä kommentti