Hyppää sisältöön

Gluteenittomat runebergintortut

Runebergintortut gluteenittomina? Onnistuu! Joka keväinen herkkuleivonnainen valmistuu tällä ohjeella itse tehden.

  • Gluteeniton
Yli 60 min6–8 torttua

Ainekset

1 ½   dl
gluteenittomia korppujauhoja
1   tl
leivinjauhetta
2   rkl
appelsiininkuoripaloja
150   g
voita
1   dl
sokeria
½   dl
fariinisokeria
 
muutama tippa karvasmanteliaromia
2  
munaa
Kostutus
2   dl
vettä
2   dl
sokeria
 
korkillinen rommi- tai arrakiaromia
Koristelu
 
vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta

Tee näin

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Juoksevalla Sunnuntailla.
  2. Hienonna keksit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Vaahdota voi, sokerit ja karvasmanteliaromi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.
  4. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  5. Jaa taikina muotteihin. Paista uunin keskitasossa 18–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  6. Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja rommi- tai arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
  7. Upota torttu liemeen puoliväliin saakka. Anna olla nesteessä hetken aikaa. Ota ylös ja kasta sitten toinen puoli. Valuta ylimääräinen neste pois. Anna torttujen vetäytyä rauhassa.
  8. Koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.

Vinkki!

Suklaisen version saat korvaamalla appelsiininkuoripalat rouhitulla suklaalla.

Jätä kommentti