Gluteenittomat runebergintortut
Runebergintortut gluteenittomina? Onnistuu! Joka keväinen herkkuleivonnainen valmistuu tällä ohjeella itse tehden.
- Gluteeniton
Yli 60 min6–8 torttua
Ainekset
1 ½
dl
gluteenittomia korppujauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
appelsiininkuoripaloja
150
g
voita
1
dl
sokeria
½
dl
fariinisokeria
muutama tippa karvasmanteliaromia
2
munaa
Kostutus
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
korkillinen rommi- tai arrakiaromia
Koristelu
vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Juoksevalla Sunnuntailla.
- Hienonna keksit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota voi, sokerit ja karvasmanteliaromi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita joukkoon kuivat aineet.
- Jaa taikina muotteihin. Paista uunin keskitasossa 18–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
- Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja rommi- tai arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
- Upota torttu liemeen puoliväliin saakka. Anna olla nesteessä hetken aikaa. Ota ylös ja kasta sitten toinen puoli. Valuta ylimääräinen neste pois. Anna torttujen vetäytyä rauhassa.
- Koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.
Vinkki!
Suklaisen version saat korvaamalla appelsiininkuoripalat rouhitulla suklaalla.