Täydellinen kaurapuuro
Tämä täydellisen pehmeäksi haudutettava kaurapuuro saa ylellisen twistin karamellisoiduilla omenilla, tyrnikinuskilla ja paahdetuilla pähkinöillä. Tämän paremmaksi ei kaurapuuro enää muutu!
- Kananmunaton
Alle 60 min4 annosta
Ainekset
Kaurapuuro
1
kpl
kanelitanko
3/4
tl
suolaa
Tyrnikinuski
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kaurakermaa
2
dl
tyrnimarjoja
Karamellisoidut omenat
4
kpl
kotimaista omenaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
voita
1
tl
kanelia
Ruskistettu voi
50
g
voita
Lisäksi
1
dl
tyrnimarjoja
1
dl
paahdettuja pekaanipähkinöitä
Tee näin
- Laita ensin puuro kiehumaan. Mittaa kaurajuoma, kaneli ja suola kattilaan. Kiehauta ja lisää sekoitellen kaurahiutaleet. Hauduta liedellä miedommalla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen 20 minuuttia.
- Valmista kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes seos paksuntuu. Siivilöi.
- Ruskista voi. Laita voi pannulle ja kuumenna, kunnes se alkaa vaahdota ja tuoksua pähkinäiseltä. Varo polttamasta. Siirrä sivuun odottamaan.
- Karamellisoi omenat. Lohko omenat ja poista siemenet. Laita pannulle voi, kaneli ja fariinisokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää pannulle omenalohkot ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes omenat ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet.
- Kokoa puuroannokset. Jaa puuro lautasille. Lusikoi päälle karamellisoidut omenat, tyrnikinuski ja ruskistettu voi. Viimeistele tyrnimarjoilla ja paahdetuilla pähkinöillä.
Vinkki!
Voit uudelleenkäyttää kanelitangon, kun huuhtelet ja kuivaat sen huolellisesti käytön jälkeen.