Sämpyläruudut
Helpot ja herkulliset sämpyläruudut ilahduttavat aamupalapöydässä. Tämä takuuvarma resepti on aikanaan löytynyt Elovena-kaurahiutalepaketin kyljestäkin.
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Yli 60 minUunipellillinen
Ainekset
5
dl
vettä
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Voiteluun
munaa, vettä tai kaurajuomaa
Pinnalle
Tee näin
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sokeri, suola, Sunnuntai Juokseva sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (noin 30 x 35 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.
- Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
Vinkki!
Jätä kananmunalla voitelu pois, niin saat sämpyläruuduista vegaanisia. Voit voidella pinnan kananmunan sijaan esim. kauramaidolla, tai jättää voitelun kokonaan pois.
Tosi hyviä🙂en voitele