Hyppää sisältöön

Omena-muropiirakka

Hyödynnä syksyn omenasato ja leivo herkullinen omenapiirakka, jossa yhdistyvät pehmeä pohja, mehevä täyte ja rapea murukuorrute.

  • Kasvis (Lakto-ovo)
Yli 60 minNoin 12 palaa

Ainekset

Muruseos
1   tl
leivinjauhetta
1   tl
soodaa
1 ½   dl
sokeria
Pohjataikina
 
muruseosta
120   g
smetanaa
1  
muna
Täyte
½   l
omenoita (300 g)
1   tl
kanelia
250   g
maitorahkaa
¾   dl
sokeria
1   tl
vaniljasokeria
2   tl
sitruunamehua
2  
munaa

Tee näin

  1. Yhdistä muruseoksen kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita nopeasti. Ota muruseoksesta 2 dl sivuun.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen smetana ja muna, sekoita. Aseta uunivuoan (22 * 30 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitä taikina vuoan pohjalle.
  3. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot taikinan pinnalle ja ripottele päälle kanelia.
  4. Sekoita rahka, sokerit, sitruunamehu ja munat keskenään. Levitä seos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
  5. Ripottele loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle.
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Vinkki!

Tee ohje kaksinkertaisena, niin saat uunipellillisen piirakkaa.

Jätä kommentti