Omena-muropiirakka
Hyödynnä syksyn omenasato ja leivo herkullinen omenapiirakka, jossa yhdistyvät pehmeä pohja, mehevä täyte ja rapea murukuorrute.
- Kasvis (Lakto-ovo)
Yli 60 minNoin 12 palaa
Ainekset
Muruseos
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1 ½
dl
sokeria
Pohjataikina
⅔
muruseosta
120
g
smetanaa
1
muna
Täyte
½
l
omenoita (300 g)
1
tl
kanelia
250
g
maitorahkaa
¾
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunamehua
2
munaa
Tee näin
- Yhdistä muruseoksen kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita nopeasti. Ota muruseoksesta 2 dl sivuun.
- Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen smetana ja muna, sekoita. Aseta uunivuoan (22 * 30 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitä taikina vuoan pohjalle.
- Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot taikinan pinnalle ja ripottele päälle kanelia.
- Sekoita rahka, sokerit, sitruunamehu ja munat keskenään. Levitä seos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
- Ripottele loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Vinkki!
Tee ohje kaksinkertaisena, niin saat uunipellillisen piirakkaa.