Hyppää sisältöön

Kaurainen päärynäpiirakka

Helppo kaura-päärynäpiirakka valmistuu alle tunnissa. Päällä rapeaa muruseosta, joka rapsahtaa hampaissa sopivasti ennen pehmeää päärynää.

  • Laktoositon
  • Maidoton
Alle 60 min8-10 palaa

Ainekset

Pohja
1  
muna
½   dl
sokeria
1   tl
leivinjauhetta
Täyte
1   tlk
säilykepäärynöitä (425 / 240 g)
Muruseos
½   dl
sokeria
1   tl
vanilliinisokeria

Tee näin

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita Sunnuntai Juokseva, muna, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
  3. Leikkaa valutetut päärynänpuolikkaat paksuhkoiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle.
  4. Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä päärynäviipaleiden päälle. Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

Jätä kommentti