Kaurainen päärynäpiirakka
Helppo kaura-päärynäpiirakka valmistuu alle tunnissa. Päällä rapeaa muruseosta, joka rapsahtaa hampaissa sopivasti ennen pehmeää päärynää.
- Laktoositon
- Maidoton
Alle 60 min8-10 palaa
Ainekset
Pohja
1
muna
½
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1 ½
dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauho Täyte
1
tlk
säilykepäärynöitä (425 / 240 g)
Muruseos
½
dl
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita Sunnuntai Juokseva, muna, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
- Leikkaa valutetut päärynänpuolikkaat paksuhkoiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle.
- Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä päärynäviipaleiden päälle. Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.