Hyppää sisältöön

Kaurafocacciaa, sitruuna-valkopaputahnaa ja uunitomaatteja

Kaurafocaccian kanssa täydellisen makumaailman muodostavat sitruunainen paputahna sekä pitkään hautuneet uunitomaatit.

  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Yli 60 min4:lle

Focaccia

4 ½   dl
vettä
4   tl
kuivahiivaa
1   tl
sokeria
2   tl
suolaa
1   dl
oliiviöljyä
2   oksaa
tuoretta rosmariinia
 
sormisuolaa
Sitruuna-valkopaputahna
1   tlk
(n. 400 g) valkopapuja
2  
valkosipulinkynttä
½   dl
oliiviöljyä
1   rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2   rkl
suolasitruunaa hienonnettuna
Uunitomaatit
500   g
kirsikkatomaatteja
½   dl
oliiviöljyä
 
suolaa ja mustapippuria

Tee näin

  1. Aloita focaccian valmistus edellisenä päivänä. Sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri, suola, kaurahiutaleet ja jauhot taikinaksi. Sekoita voimakkaasti muutaman kerran, niin että taikina muovautuu yhtenäiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Laita taikina kohoamaan öljyllä voideltuun kulhoon. Peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan yön yli. Ota taikina jääkaapista ja kumoa leivinpaperilla vuorattuun ja oliiviöljyllä valeltuun vuokaan. Painele taikina tasaiseksi vuokaan. Anna kohota huoneenlämmössä vielä 1-2 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada focaccian päälle noin 1 dl oliiviöljyä ja painele sormilla kuoppia. Ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä vartti ennen tarjoilua.
  4. Valmista taikinan kohotessa uunitomaatit. Laita tomaatit uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 150 asteessa noin 1,5 tuntia, kunnes tomaatit ovat hieman ryppyisiä ja mehustuneita.
  5. Tahnaa varten valuta ja huuhtele pavut. Laita sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa muutamaan osaa. Laita valkosipuli, oliiviöljy ja rosmariini pieneen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes valkosipuli saa hieman väriä ja pehmenee. Lisää suolasitruuna papujen joukkoon ja sekoita sauvasekoittimella hetkii. Lisää valkosipuliöljy ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  6. Tarjoa focaccia uunitomaattien ja paputahnan kanssa.

Jätä kommentti