Hyppää sisältöön

Appelsiini-valkosuklaapuuro

Tässä puurossa yhdistyvät raikas appelsiini ja lempeä valkosuklaa. Tämä puuro maistuu eteenkin kaikille herkkusuille.

Noin 15 min4 annosta

Ainekset

2  
appelsiinia
½   l
vettä
1   dl
rouhittua valkosuklaata
 
suolaa
Koristeluun
 
sitruunamelissaa ja valkosuklaata

Tee näin

  1. Pese appelsiinit huolellisesti kuuman veden alla. Raasta toisen appelsiinin kuori, vain keltainen kuoriosa.
  2. Kuumenna kattilassa vesi, johon on lisätty appelsiinin kuoriraaste. Lisää kauramaito ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Sekoita joukkoon hiutaleet. Hauduta hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Puuron valmistuessa leikkaa (fileoi) appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.
  5. Sekoita puuron joukkoon valkosuklaa ja mausta suolalla.
  6. Tarjoile puuro appelsiinilohkojen kanssa. Voit koristella annoksen vielä sitruunamelissan lehdillä ja valkosuklaalastuilla.

Vinkki!

Appelsiinien fileointi. Leikkaa appelsiinien kuoret pois niin, että leikkaat kaikki valkoiset pois. Leikkaa sitten terävällä veitsellä appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.

Jätä kommentti