Hyppää sisältöön

Omenainen joulupuuro

Jouluinen kaurapuuro saa makua kanelista, kardemummasta, mantelista ja omenasta. Lisukkeena maistuu omenainen pähkinähillo, joka syntyy haudutellen omenasta ja paahdetuista pähkinöistä.

  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Alle 60 min4 annosta

Ainekset

Puuro
½   tl
jauhettua kardemummaa
½   tl
jauhettua kanelia
4   dl
suodattamatonta omenatäysmehua
3   dl
mantelijuomaa (mantelijuoman voi korvata myös esim. kaurajuomalla)
1   tl
suolaa
 
(kokonainen kuorittu manteli)
Pähkinähillo
150   g
saksanpähkinöitä
2  
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
2   dl
fariinisokeria
½   tl
jauhettua kanelia
½   tl
jauhettua inkivääriä

Tee näin

  1. Mittaa kattilaan Elovena hiutaleet ja leseet, kardemumma ja kaneli.
  2. Kuumenna kattilaa liedellä koko ajan varovasti sekoitellen, kunnes hiutaleet ja leseet ovat paahtuneet vaalean ruskeiksi.
  3. Sekoita joukkoon omenamehu ja mantelijuoma.
  4. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  5. Sekoita joukkoon suola.
  6. Jemmaa puuroon manteli onnekasta löytäjäänsä odottamaan.
  7. PÄHKINÄHILLO Paahda pähkinöitä keskilämpöisellä pannulla, kunnes ne hieman tummuvat ja tunnet ihanan pähkinäisen tuoksun – varo ettei pala! Anna jäähtyä.
  8. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.
  9. Yhdistä kattilaan omenakuutiot, sokeri ja mausteet.
  10. Hauduta hiljalleen ilman kantta n. 20 min. välillä sekoitellen, kunnes seos on hieman saostunut.
  11. Murskaa pähkinät ja sekoita hillon joukkoon.
  12. Kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin, sulje kannella ja jäähdytä.

Vinkki!

Suuremman pähkinämäärän paahdat näppärästi 150-asteisessa uunissa n. kymmenessä minuutissa. Pähkinähillo on erinomainen seuralainen myös voimakkaille juustoille.

Jätä kommentti