Omenainen joulupuuro
Jouluinen kaurapuuro saa makua kanelista, kardemummasta, mantelista ja omenasta. Lisukkeena maistuu omenainen pähkinähillo, joka syntyy haudutellen omenasta ja paahdetuista pähkinöistä.
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Alle 60 min4 annosta
Ainekset
Puuro
½
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
jauhettua kanelia
4
dl
suodattamatonta omenatäysmehua
3
dl
mantelijuomaa (mantelijuoman voi korvata myös esim. kaurajuomalla)
1
tl
suolaa
(kokonainen kuorittu manteli)
Pähkinähillo
150
g
saksanpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
2
dl
fariinisokeria
½
tl
jauhettua kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
Tee näin
- Mittaa kattilaan Elovena hiutaleet ja leseet, kardemumma ja kaneli.
- Kuumenna kattilaa liedellä koko ajan varovasti sekoitellen, kunnes hiutaleet ja leseet ovat paahtuneet vaalean ruskeiksi.
- Sekoita joukkoon omenamehu ja mantelijuoma.
- Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Sekoita joukkoon suola.
- Jemmaa puuroon manteli onnekasta löytäjäänsä odottamaan.
- PÄHKINÄHILLO Paahda pähkinöitä keskilämpöisellä pannulla, kunnes ne hieman tummuvat ja tunnet ihanan pähkinäisen tuoksun – varo ettei pala! Anna jäähtyä.
- Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.
- Yhdistä kattilaan omenakuutiot, sokeri ja mausteet.
- Hauduta hiljalleen ilman kantta n. 20 min. välillä sekoitellen, kunnes seos on hieman saostunut.
- Murskaa pähkinät ja sekoita hillon joukkoon.
- Kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin, sulje kannella ja jäähdytä.
Vinkki!
Suuremman pähkinämäärän paahdat näppärästi 150-asteisessa uunissa n. kymmenessä minuutissa. Pähkinähillo on erinomainen seuralainen myös voimakkaille juustoille.