Karamellisoitu päärynäpuuro
Tähän lempeän pähkinäiseen päärynäpuuroon karamellisoidaan pehmeitä päärynöitä ja joukkoon rouhitaan pekaanipähkinöitä. Lopputulos on ihanan pehmeä ja mahdottoman maukas!
- Kananmunaton
- Kasvis (Lakto-ovo)
- Laktoositon
Alle 30 min2 annosta
Ainekset
2
kpl
päärynää
1 1/3
rkl
voita tai margariinia
1
rkl
fariinisokeria
1/3
tl
kardemummaa
4 1/2
dl
Elovenan Tuorekaurajuomaa
1
dl
pekaanipähkinöitä
ripaus
suolaa
Tee näin
- Kuori ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Jos käytät jo hieman pehmenneitä päärynöitä, voit tehdä kuutioista isompia. Napakammat päärynät kannattaa leikata pieniksi kuutioiksi.
- Sulata kattilassa voi ja fariinisokeri ja kun seos kiehuu, lisää joukkoon päärynäkuutiot ja kardemumma.
- Anna päärynöiden karamellisoitua kattilassa noin viitisen minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
- Nosta noin kolmasosa päärynöistä sivuun koristelua varten.
- Kaada Elovenan Tuorekaurajuoma kattilaan jääneiden päärynöiden päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää sitten joukkoon kaurahiutaleet ja anna hautua hiljalleen n. 5-10 minuuttia.
- Sillä välin kun puuro porisee, ota muutama pekaanipähkinä sivuun koristelua varten ja rouhi loput pekaanipähkinöistä pienemmiksi.
- Sekoita pähkinärouhe puuron joukkoon ja mausta puuro vielä suolalla.
- Tarjoile puuro karamellisoitujen päärynäpalojen ja pekaanipähkinöiden kanssa!
Vinkki!
Voit kokeilla kardemumman tilalla myös kanelia!