
Gluteenittomat vohvelit
Tämä vohvelitaikina on ihanan kuohkea leivinjauheen ja vichyn ansiosta. Herkullista lisämakua taikinaan antaa Elovenan Kaurajuoma kahviin Vanilja & Kardemumma. NAM!
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Alle 60 min10–11
Ainekset
3
munaa
1–2
tl
sokeria
¾
tl
suolaa
1 ½
tl
leivinjauhetta
1
dl
vichyä
Tee näin
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kaurajuoma, sokeri ja suola.
- Sekoita keskenään kaurajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi munakaurajuoman joukkoon. Lisää vielä Sunnuntai Juokseva. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
- Sekoita taikinaan desilitra vichyä juuri ennen paistamista.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele molemmat paistopinnat Sunnuntai Juoksevalla.
- Kaada taikinaa kuumalle vohveliraudalle noin 0.75 dl ja paista, kunnes vohveli on rapea ja kullankeltainen. Tarjoa heti valitsemiesi lisukkeiden kanssa.