Hyppää sisältöön

Gluteenittomat vohvelit

Tämä vohvelitaikina on ihanan kuohkea leivinjauheen ja vichyn ansiosta. Herkullista lisämakua taikinaan antaa Elovenan Kaurajuoma kahviin Vanilja & Kardemumma. NAM!

  • Gluteeniton
  • Laktoositon
  • Maidoton
Alle 60 min10–11

Ainekset

3  
munaa
1–2   tl
sokeria
¾   tl
suolaa
1 ½   tl
leivinjauhetta
1   dl
vichyä

Tee näin

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kaurajuoma, sokeri ja suola.
  2. Sekoita keskenään kaurajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi munakaurajuoman joukkoon. Lisää vielä Sunnuntai Juokseva. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita taikinaan desilitra vichyä juuri ennen paistamista.
  4. Kuumenna vohvelirauta ja voitele molemmat paistopinnat Sunnuntai Juoksevalla.
  5. Kaada taikinaa kuumalle vohveliraudalle noin 0.75 dl ja paista, kunnes vohveli on rapea ja kullankeltainen. Tarjoa heti valitsemiesi lisukkeiden kanssa.

Jätä kommentti