Elovena Kauragranola
Koulun, töiden ja harrastusten alkaessa hyvät ja helpot välipalat tulevat tarpeeseen. Reilusti kauraa sisältävät rouskuvat granolat ovat maistuva valinta aamu- ja välipalahetkiin tai iltapalaksi.
Kokeile granolaa hedelmien ja marjojen sekä kauravälipalan tai kaurajuoman kanssa. Granolaa saa neljässä vastuttamattomassa maussa: hunaja&pekaanipähkinä, mansikka, paahdettu kaura sekä mokkapala.
Tara Junkerin uuniomenat
Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Tara Junker loihti Kauragranolasta suussasulavan herkulliset uuniomenat: “Uuniomena on koko perheen klassikko ja sellaisenaan herkullinen jälkiruoka tai välipala. Uuniomena saa tässä reseptissä täyteläisen makunsa täytteestä, joka on tehty Elovenan Hunaja & Pekaanipähkinä Kauragranolasta. Tarjoile omenat lämpiminä paksun jogurtin, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Tässä on ihana tarjottava, joka sopii erityisen hyvin syksyyn!”
Ainekset:
4 kotimaista omenaa
1½ dl Elovena Kauragranola Hunaja & Pekaanipähkinä
50 g huoneenlämpöistä voita
1 tl kanelia
4 tl hunajaa
Tee näin:
1. Lämmitä uuni 200°C.
2. Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Aseta omenat pieneen uunivuokaan.
3. Sekoita granola, voi ja kaneli keskenään, ja täytä omenoiden keskustat täytteellä. Valuta lopuksiomenoiden päälle hunajaa.
4. Paista omenoita noin 30 minuuttia kunnes kypsiä ja tarjoile lämpimänä.