Hyppää sisältöön

Täydellinen kaurapuuro

Tämä täydellisen pehmeäksi haudutettava kaurapuuro saa ylellisen twistin karamellisoiduilla omenilla, tyrnikinuskilla ja paahdetuilla pähkinöillä. Tämän paremmaksi ei kaurapuuro enää muutu!

  • Kananmunaton
Alle 60 min4 annosta

Ainekset

Kaurapuuro
1   kpl
kanelitanko
3/4   tl
suolaa
Tyrnikinuski
2   dl
fariinisokeria
2   dl
kaurakermaa
2   dl
tyrnimarjoja
Karamellisoidut omenat
4   kpl
kotimaista omenaa
2   rkl
fariinisokeria
1   rkl
voita
1   tl
kanelia
Ruskistettu voi
50   g
voita
Lisäksi
1   dl
tyrnimarjoja
1   dl
paahdettuja pekaanipähkinöitä

Tee näin

  1. Laita ensin puuro kiehumaan. Mittaa kaurajuoma, kaneli ja suola kattilaan. Kiehauta ja lisää sekoitellen kaurahiutaleet. Hauduta liedellä miedommalla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen 20 minuuttia.
  2. Valmista kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes seos paksuntuu. Siivilöi.
  3. Ruskista voi. Laita voi pannulle ja kuumenna, kunnes se alkaa vaahdota ja tuoksua pähkinäiseltä. Varo polttamasta. Siirrä sivuun odottamaan.
  4. Karamellisoi omenat. Lohko omenat ja poista siemenet. Laita pannulle voi, kaneli ja fariinisokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää pannulle omenalohkot ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes omenat ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet.
  5. Kokoa puuroannokset. Jaa puuro lautasille. Lusikoi päälle karamellisoidut omenat, tyrnikinuski ja ruskistettu voi. Viimeistele tyrnimarjoilla ja paahdetuilla pähkinöillä.

Vinkki!

Voit uudelleenkäyttää kanelitangon, kun huuhtelet ja kuivaat sen huolellisesti käytön jälkeen.

  • Jaa