Hyppää sisältöön

Omena-kau­ra­paistos

Helppo ja herkullinen omena-kaurapaistos syntyy Elovena Kaurahiutaleista. Jokasyksyinen klassikko maistuu erityisen hyvältä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Alle 30 minVuoallinen

Ainekset

4-5  
omenaa (n. 550 g)
2-3   rkl
fariinisokeria
1   tl
kanelia
Päälle
100   g
voita
 
TAI
1   dl
sokeria
1   tl
vanilliinisokeria

Tee näin

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi (määrä noin 1 litra).
  3. Levitä omenalohkot matalaan, voideltuun vuokaan ja ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli.
  4. Sekoita pehmeä rasva, sokeri, vanilliinisokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi.
  5. Levitä seos omenalohkojen päälle.
  6. Kypsennä uunin keskitasossa 15–20 minuuttia.
  7. Tarjoa paistos jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Käyttämällä Elovena Gluteenittomia Kaurahiutaleita saat paistoksesta gluteenittoman. Käyttämällä rasvana esim. rypsiöljyä saat paistoksesta vegaanisen.

  • Jaa