
Omena-kaurapaistos
Helppo ja herkullinen omena-kaurapaistos syntyy Elovena Kaurahiutaleista. Jokasyksyinen klassikko maistuu erityisen hyvältä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Alle 30 minVuoallinen
Ainekset
4-5
omenaa (n. 550 g)
2-3
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
Päälle
100
g
voita
TAI
1
dl
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi (määrä noin 1 litra).
- Levitä omenalohkot matalaan, voideltuun vuokaan ja ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli.
- Sekoita pehmeä rasva, sokeri, vanilliinisokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi.
- Levitä seos omenalohkojen päälle.
- Kypsennä uunin keskitasossa 15–20 minuuttia.
- Tarjoa paistos jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki!
Käyttämällä Elovena Gluteenittomia Kaurahiutaleita saat paistoksesta gluteenittoman. Käyttämällä rasvana esim. rypsiöljyä saat paistoksesta vegaanisen.