Hyppää sisältöön

Kaura-ome­na­paistos eli omenahyve

Kaura-omenapaistos eli omenahyve tuo mieleen lapsuuden syyspäivät. Vaikeinta omenapaistoksen valmistamisessa on odottaa sen jäähtymistä.

  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen
Alle 60 min4-6 annosta

Ainekset

5-6  
hapokasta omenaa (600 g)
1   tl
kanelia
½   tl
kardemummaa
Kauramuruseos
 
TAI
100   g
voita
1   dl
fariinisokeria

Tee näin

  1. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon kaneli ja kardemumma.
  2. Levitä omenaviipaleet matalaan voideltuun vuokaan (n. 28 cm).
  3. Sekoita pehmeä rasva, kaurahiutaleet ja fariinisokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos omenalohkojen päälle.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasossa 25–30 minuuttia.
  • Jaa