Elovena-tuotteiden hiili- ja vesijalanjäljet

peltomaisema

Elovena-tuotteiden hiili- ja vesijalanjäljet

Tuotteita kaupan hyllyltä valitessa ei ehkä tule aina miettineeksi, miten paljon tuotteen valmistaminen on kuormittanut ympäristöä. Hiilijalanjälki kertoo tuotteen ilmastovaikutuksista aina raaka-aineiden alkutuotannosta kaupan varastoon asti.

Elovena-kaurahiutalepakkaukseen lisättiin maailman ensimmäisenä elintarvikkeena hiili- ja vesijalanjälkimerkit.

Elovena on elintarvikkeiden hiilijalanjälkien edelläkävijä

Elovena on elintarvikkeiden hiilijalanjälkien edelläkävijä, sillä Elovena Kaurahiutaleiden hiilijalanjälki laskettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2007. Elovena-tuotteiden hiilijalanjälkeen lasketaan elinkaaren aikana syntyneiden kasvihuonekaasujen yhteismäärä hiilidioksidiksi muutettuna eli hiilidioksidiekvivalentteina (CO2e). Suurin osa Elovena-tuotteiden ilmastopäästöistä syntyy kauran ja muiden raaka-aineiden viljelyssä.

Elovena-kaurahiutalepakkaukseen lisättiin maailman ensimmäisenä elintarvikkeena hiili- ja vesijalanjälkimerkit.

Elovena on ilmastoystävällinen valinta

Raision tuotantojen ympäristövastuun painopisteet ovat energiankulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä materiaalitehokkuuden parantaminen. Tärkein ympäristötavoitteemme on hiilineutraali tuotanto vuoden 2023 loppuun mennessä. Tällä hetkellä jo 90 % Raision tuotannoissa käytetystä energiasta on hiilineutraalia.

 

Elovena-kaura kasvaa sadevedellä

Vesijalanjälki paljastaa kuinka paljon vettä tuote tai palvelu kuluttaa elinaikanaan. Mitä suurempi vesijalanjälki, sitä enemmän vettä tuotteen elinkaaren aikana kuluu. Olemme laskeneet Elovena-kaurahiutaleiden vesijalanjäljen aina pellolta valmistuksen kautta kaupan varastoon. Elovena-kaurahiutaleiden kokonaisvedenkulutus on 101 litraa sataa grammaa tuotetta kohti. Se sisältää kasvin kasvuunsa käyttämän veden, tuotteen valmistukseen käytetyn veden sekä jäteveden. Yli 99 prosenttia vesijalanjäljestä on kauran kasvuaikanaan käyttämää vettä, minkä se saa normaalin kiertokulun kautta sadevetenä. Suomessa viljeltyä kauraa ei keinokastella eli se ei kilpaile puhtaan juomaveden kanssa.

 • Elovena-tuotteiden pääraaka-aineet ovat kasvipohjaisia.

  Vastuullisuus

  Meille on aina ollut tärkeää pitää huolta maapallosta ja hyvän ruuan tekijöistä. Vastuullinen ruoka syntyy kestävästi tuotetuista raaka-aineista, on terveellistä ja ympäristöystävällistä.

  Lue lisää
 • Kaurajauhis

  Raision Hyvän ruuan ohjelma 2022–2025

  Elovena on osa Raisio-konsernia, jonka vastuullisuustyön tavoitteet vuosille 2022–2025 on kiteytetty Hyvän ruuan ohjelmaan.

  Lue lisää